maanantai 18. helmikuuta 2013

Mikä on ihmisen suurin synti?

Helmikuun kirjana oli Katja Kallion Syntikirja.

Tietoja kirjailijasta:


Katja Kallio – leffafriikki lukutoukka

Katja Kallio on syntynyt 17.9.1968 Turussa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1987 Turun Klassikon lukiosta ja opiskeli sen jälkeen Turun yliopistossa italian ja espanjan kieltä ja kirjallisuutta sekä yleistä kirjallisuutta. Kallio on työskennellyt kustannustoimittajana, tiedottajana ja suomentajana sekä kolumnistina. Hän on kääntänyt kaunokirjallisuutta englannista ja espanjasta esim. Pablo Nerudan runokirjan Kysymysten kirjan, joka ilmestyi vuonna 1999.

Katja Kallio on julkaissut romaaneja, humoristisen kirjoituskokoelman (Tyypit) ja lastenkirjan Bibi muuttaa Suomeen yhdessä Maggie Lindholmin kanssa. Hän on kirjoittanut myös kirjan Elokuvamuisti elämänsä elokuvista ja televisiosarjoista. Kahdesta hänen romaanistaan on tehty elokuva: Kuutamolla (2002) ja Sooloilua (2007), josta hän oli Jussi-ehdokkaana käsikirjoituksesta. Katja Kallion kirjojen aiheita ovat mm. parisuhteen alkaminen, väljähtyminen ja uuden alun mahdollisuus. Tänä vuonna Kalliolta ilmestyy uusi kirja Säkenöivät hetket, jota mainostetaan ”hurja ja lumoava romaani läheisyydestä ja yksityisyydestä”.

Katja Kallio on naimisissa musiikkialalla työskentelevän Asko Kallosen kanssa ja heillä on kaksi tytärtä Elsa ja Ester. Hänen harrastuksiaan ovat lukeminen, elokuvat, liikunta, kiiltokuvien ja paperinukkejen keräileminen.


Lähteet:
Suomalaisia kirjailijoita, toim. Juhani Kohonen ja Risto Rantala, 2004

Keskustelua Syntikirjasta:

Kaikki piiriläiset pitivät kirjaa helpompana kuin edellistä, Linn Ullmannin, kirjaa. Syntikirjassa oli monta teemaa, mutta se oli helppolukuinen, eli teksti oli suoraa ja selkeää. Kirja vaikutti kevyeltä, muttei pohjimmiltaan ollut sitä, koska esimerkiksi äitien ja tyttärien suhteet ovat vaikeita. Melkein jokaisella kirjan henkilöllä oli oma pakomatkansa: Sofia pakeni maalle parisuhdetta, Tuulikki pakeni lastaan ja miestään uskottomuuteen, Henri pakeni vaimoaan uuteen suhteeseen. Lopulta sosiaaliset kulissit rikkoontuvat ja salaisuudet paljastuvat. Näin kävi esimerkiksi täydellisyyttä tavoittelevalle Deniselle, kun hänen syömishäiriönsä paljastui Henrille ja ystäville. Lukupiirissä pohdittiin kirjan syntiteemaa ja suurinta syntiä. Olisiko se ihmisen epäaitous..? Syntikirja on soljuvaa kieltä - kuin lastu laineilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti